Piercing v pupíku

9. listopadu 2007 v 23:22 | kikushka |  Piercingy
Piercing pupíku je vesměs výmyslem naší doby. Nejčastější náušnice jsou barbelly ozdobené třeba kamínky. Aplikace téměř nebolí, jen při provlíkáním náušnice to trochu štípne. Hojení trvá kolem 14 dnů, ale při správném ošetření je bez problémů. Chce to dávat pozor, aby jste o něj nezavadili třeba oblečením při oblékání a svlékání, ale i to se dá přežít. První dny je vhodné používat třeba Framykoin, ale né dlouhodobě, je to antibiotikum. Vhodná je mořská sůl nebo antibakteriální mýdla (některé salony vám doporučí mast z lékárny nebo si ji tam rovnou můžete koupit, řiďte se jejich radami). Nedoporučuji používat líh nebo kysličník, protože místo hodně vysuší. Čas od času náušnici protočte a bude to v pohodě.
 


Olsenky-Filmografie

9. listopadu 2007 v 22:51 | kikushka |  Ashley a Mary-Kate Olsen
FILMOGRAFIE OLSENEK
2004 Jeden den v New Yorku
2003 Výzva
2003 Charlieho Andílci: Na plný pecky
2002 Výlet do Říma
2002 První jízda
2001 Sestry na Bahamách
2001 Tak málo času (TV seriál)
2001 Sestry v Londýně
2000 Sestry v akci
1999 Gólová výměna
1999 Výlet do Paříže
1998 Táta z billboardu
1995 Malé dohazovačky
1994 Jak byl dobyt západ
1992 Jedeme k babičce
1987 Plný dům (TV seriál)
 


Mary Kate Olsen-Žiwotopis:)

9. listopadu 2007 v 22:44 | kikushka |  Ashley a Mary-Kate Olsen
Mary-Kate Olsen
Celé jméno: Mary-Kate Olsen
Datum narození: 13.6.1986
Barva očí: modro-zelená
Barva vlasů: Blond ( hodně je mění )
Povaha: tichá
Sbírá: svíčky
Hobby: jízda na koni
Oblíbené zvíře: kůň
Oblíbené jídlo: pizza
Oblíbené pití: džus
Oblíbená barva: kaštanová
Oblíbený sport: fotbal
Oblíbený herec: Tom Cruise
Co nesnáší: květák, cibuli
Co plánuje do budoucnosti: ,,Pokud nebudu hrát, chtěla bych profesionálně závodit na koni"

Mary-kate olsen-foto

9. listopadu 2007 v 22:38 | kikushka |  Ashley a Mary-Kate Olsen
Nějaké fotky Mary-Kate Olsen konečně ste se dočkali dalšího článku
Tahle fotka se mi jakozhe líbí upe šálená:D
tady máte pár fotek mary kate brzo přidám taky Její Žiwotopis a od obou dwojčata jejich filmografii:) máte se na co těšit:)...

Samba-Videjka

27. října 2007 v 19:55 | Tanys-ek |  Samba
Profesionální provedení↓

Zakladní kroky↑

Videjka

27. října 2007 v 19:48 | Tanys-ek |  Cha-Cha
Základní kroky↑

Pro začátečníky↑
Stručne,rychle,výstižně↑

Krátce-Info

27. října 2007 v 19:31 | Tanys-ek |  Paso Doble
PASO DOBLE
je společenský tanec španělského původu představující pohyb matadora v aréně a partnerka potom představuje šátek - muletu nebo pláštěnku toreadora. První zmínka o tanci pochází z roku 1918 s označením jako španělský one-step. Do povědomí se dostal v první polovině dvacátých let, kdy se více rozšířil. Mezi evropské tance ho zařadili francouzští tanečníci. Svůj původ má v lidových španělských tancích oslavujících vítězného matadora/toreadora. Naznačuje pohyby toreadora a jeho pomocníků v aréně a práci s muletou. Partnerce dává rovnoprávnější postavení druhý kořen paso doble - flamenco. Týká se to hlavně práce rukou, které naznačují používání kastanět, a postavení těla. Na soutěžích se paso doble objevilo po II. světové válce.

Ashley Olsen-Životopis

26. října 2007 v 23:22 | kikushka |  Ashley a Mary-Kate Olsen
Ashley Olsen
Celé jméno: Ashley Fuller Olsen
Datum narození: 13.6.1986
Barva očí: modro-zelená
Barva vlasů: blond
Povaha: upřímná
Sbírá: plyšové medvídky
Hobby: tanec, golf, kino
Oblíbené zvíře: její pes Lucy
Oblíbené jídlo: špagety
Oblíbené pití: džus
Oblíbená barva: purpurová
Oblíbený sport: golf
Co nesnáší: květák
Oblíbený herec: Brad Pitt
Co plánuje do budoucnosti: ,, Pokud nebudu hrát, ráda bych se stala tanečnicí."

Cha-Cha

22. října 2007 v 13:44 | Tanys-ek |  Cha-Cha
Cha-cha (Cha) - (4/4 nebo 2/4 takt, 30-32 t/min.)
V roce 1953 se na Kubě objevil tanec cha-cha-chá, u nás psaný a vyslovovaný podle Angličanů s krátkým "a", a obvykle ještě zkráceně cha-cha. Avšak ještě častěji ve zkráceném fonetickém přepisu ča-ča. V češtině to má sice své výhody, zejména při skloňování, ale v této publikaci používám název dle mezinárodně uznávané anglické verze.
Jeho tvůrcem byl skladatel Enrique Jorrín, který začal kombinovat převážné afrokubánské rytmy s prvky jazzu. Charakteristickým prvkem tance je vychylování kyčli do stran a tzv. cha-cha-cha přeměna. Jinak mnoho figur a variací pochází z USA.
Cha-cha byla standardizována Angličany a zařazena do stálého repertoáru LAT. Na přelomu 50.a 60. let začínal základní krok cha-cha pána krokem Ln vpřed na 1. dobu, následoval krok Pn na místě a přeměna, prováděná pomocí tří rychlých kroků bočně stranou, či-li v rytmizaci 123a4 (SSQQS). Všechny kroky se provádí s přenášením váhy těla a s nášlapem na bříško chodidla z nepatrného zdvihu nohy nad zemí.
Nebo se tančila i jiná varianta základního kroku (praktikovaná např. začátkem 60. let v některých v pražských tanečních kurzech), která začínala přeměnou stranou a následoval krok Ln vpřed na 3. dobu a dále krok na Pn vzadu (4. doba). Čili v rytmizaci: 1a234 (QQSSS). V 2. polovině 60. let se Evropa začala
postupné přizpůsobovat kubánské rytmizaci a kubánskému způsobu tančení. Došlo k výrazné změně této rytmizace a krok vpřed (nebo vzad) se začal tančit na 2. dobu a navíc s akcentem. Rytmus základního kroku se tedy změnil na 234a1 (SSQQS).
Na původ názvu tance se názory značně liší, ale většinou se ani neuvádí. Podle jedné verze je termín imitací zvuků bot tančících kubánských žen, podle druhé - téměř nevěrohodné pohádky, tak na sebe pokřikovali Indiáni některého kmene. O jaký kmen šlo a co to vlastně znamenalo, se ale již neříká. Jisté je, že chacha znamená ve španělštině chůvu, děvče, služebnou, ale také žvanila. Slovo chacachaca zase klep klep klep a "cha!" je ve španělštině používaný amerikanizmus a znamená - sakra!
Zajímavou poznámku k cha-cha uvádí Walter Laird: Když jsem obhajoval své tituly na mistrovství světa, vždy si budu pamatovat, že tanec cha-cha mi pomohl kontrolovat a zvládnout napětí pociťované všemi tanečníky v soutěži o hlavní tituly.

Kam dál